Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mikäli et löydä vastausta, ota yhteyttä info(at)zippy.fi tai soita 0600-93456 (1,78 €/min + ppm).

 

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ SEIKKAILUSTA

 

Pitääkö seikkailuun varata aika? 

Seikkailujen pariin voit saapua aukioloaikojemme puitteissa ilman ajanvarausta. Ryhmille yli 12 henkeä suosittelemme kuitenkin seikkailuajan varaamista ennakkoon, jotta kaikki pääsevät sovittuna aikana elämysten pariin. Tee varaus sähköpostilla info(at)zippy.fi tai soittamalla puh. 0600-93456 (1,78 €/min + ppm).

 

Kuinka paljon aikaa kannattaa varata seikkailuun? 

Aikaa seikkailuihin kannattaa varata n. 2-3 tuntia. Seikkailulippu oikeuttaa kolmen (3) tunnin seikkailuihin. Lastenmaahan suosittelemme varaamaan 1-1,5h.

Huomaathan, että lipunmyynti sulkeutuu 1,5 h ennen puiston sulkeutumista. Seikkailuratojen lähtöjen sulkeminen aloitetaan puoli tuntia ennen sulkemisaikaa. Mikäli asiakas saapuu seikkailujen pariin  ennen puiston sulkeutumista niin,  että lipun voimassaoloaika jää alle kolmeen tuntiin, ei lyhyempää seikkailuikaa korvata.

Pitääkö maksaa seikkailulipun hinta, jos kannustaa muita maasta käsin?

Ei. Vain seikkailuradoille lähtevät hankkivat seikkailulipun. Kannustusjoukot saavat maasta käsin tsempata, valokuvata ja vaikkapa ikuistaa seikkailun videolle!

 

Haluaisimme käydä suihkussa seikkailun jälkeen. Onko se mahdollista?

Kyllä. Voitte käyttää naapurimme Talihallin suihku- ja saunatiloja 4 €/ hlö.

 

Olen saanut lahjaksi seikkailuliput. Kuinka kauan liput ovat voimassa? 

Lahjakortit ja verkkokaupasta ostetut liput ovat voimassa aina kyseiselle seikkailukaudelle, ellei toisin ole erikseen mainittu. Voimassaoloaika on mainittu lipun tuotekuvauksen yhteydessä. Aloitamme seuraavan seikkailukauden lipunmyynnin syksyllä.

 

Lapseni täyttää tänä vuonna 12. Voiko hän tulla kaverinsa kanssa seikkailemaan ilman valvojaa? 

Ikärajat on määritelty syntymävuoden perusteella, eli tänä vuonna 12 -vuotta täyttävä saa tulla seikkailemaan ilman valvojaa huoltajan suostumuksella. Mikäli huoltaja hyväksyy ja allekirjoittaa seikkailupuiston säännöt ennakkoon (esim. älypuhelimella tai padilla), se nopeuttaa nuorten seikkailujen pariin pääsemistä. Säännöt löydät täältä.

 

Kuinka kaukana Zippy on Helsingin ydinkeskustasta?

Helsingin rautatieasemalta seikkailupuisto Zippyyn on matkaa 6 km. Helsingin ydinkeskustasta, Kampista seikkailujen pariin pääsee kätevästi bussilla 20 minuutissa. Esimerkiksi bussit nro 39 ja 14 tuovat seikkailijat aivan puiston viereen. Myös 4-ratikalla pääsee melko lähelle seikkailupuistoa. Katso sinulle sopivin reittivaihtoehto reittioppaasta (päämäärä: Huopalahdentie 28). Paikan päälle on helppo tulla myös autolla tai bussilla, sillä puiston edessä on runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

 

Miten Helsingin keskustasta pääsee seikkailupuisto Zippyyn? 

Helsingin ydinkeskustasta, Kampista seikkailujen pariin pääsee kätevästi bussilla 20 minuutissa. Esimerkiksi bussit nro 39 ja 14 tuovat seikkailijat aivan puiston viereen (kävelymatka n. 100 metriä). Myös 4-ratikalla pääsee melko lähelle seikkailupuistoa. Katso sinulle sopivin reittivaihtoehto reittioppaasta (päämäärä: Huopalahdentie 28). Paikan päälle on helppo tulla myös autolla tai bussilla, sillä puiston edessä on runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

 

Saavumme seikkailemaan autolla. Missä on lähimmät parkkipaikat?

Seikkailupuisto Zippyn edessä on runsaasti paikoitustilaa – muista laittaa parkkikiekko! Seikkailijatkin voivat tehdä ekoteon, ja saapua paikalle mahdollisuuksien mukaan pyörällä, kävellen, linja-autolla tai raitiovaunulla.

 

Miten seikkailun turvallisuudesta on huolehdittu?

Seikkailupuisto Zippyssä seikkaillaan korkeimmat turvallisuusstandardit täyttävillä jatkuvavarmisteisella turvajärjestelmällä, jonka käyttö on helppoa, eikä vaadi ennakko-osaamista.

Seikkailupuiston radat täyttävät Suomen standardisoimisliiton EN15567-1 ja toiminta EN15567-2 standardin vaatimukset. Turvavarusteet tarkistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen säännöllisten turvatarkastusten lisäksi. Radat tarkistetaan päivittäin, ja niitä huolletaan säännöllisesti. Ratojen turvallisuus on auditoitu ennen puiston avautumista, ja tämän jälkeen radat tarkistetaan vuosittain ulkopuolisen tahon puolesta.

 

Miten seikkailuradalta pääsee pois, jos rohkeus tai kunto pettää?

Lähtökohtaisesti tsemppaamme ja annamme vinkkejä etenemiseen, jotta sinä pääset seikkailuradan loppuun saakka! Joskus kuitenkin voi käydä niin, että seikkailurata tuntuu liian vaativalta suhteessa seikkailijan rohkeuteen tai kuntoon. Tällöin henkilökuntamme tulee laskemaan sinut alas ensisijaisesti välipoistumisteiltä. Seikkailupuistolla on aina rescue- eli pelastustaitoista henkilökuntaa paikalla, joten tarvittaessa pystymme laskemaan sinut alas radalta missä kohtaa seikkailua tahansa.

 

Saanko suorittaa seikkailuratoja haluamassani järjestyksessä? 

Seikkailijat aloittavat seikkailun aina helpoimmasta radasta, ja etenevät siitä haastavampiin. Radat on luokiteltu vaatimusasteikolla vihreä (helppo)-sininen-punainen-musta (erittäin vaikea). Seikkailuohjaajat, ZippyCoachit, auttavat oikean tasoisen radan valinnassa. Mikäli olet seikkailut Zippyssä jo aiemmin, voit edetä radoilla haluamassasi järjestyksessä – muussa tapauksessa meillä edetään vaatimusasteikon mukaisesti helpoista haastavampiin.

Seikkailuradoilla voit edetä omaa tahtiasi – paikoitellen meillä on ohituskaistoja, joissa voit päästää nopeammat seikkailijat ohi tai voit ohittaa hitaammin etenevän seikkailijan.

RYHMÄT

Ryhmämme haluaa tulla seikkailemaan. Onko ennakkovaraus mahdollista?

Kyllä, ja suosittelemmekin ennakkovarausta etenkin isommille seikkailuporukoille (yli 12 henkeä). Varaa seikkailuaika ennakkoon sähköpostilla info(at)zippy.fi tai tee varaus puhelimella puh. 0600-93456 (1,78 €/min + ppm). Huomaathan, että ryhmille olemme avoinna myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Millaisille ryhmille seikkailu sopii?

Seikkailupuisto Zippystä löytyy ratoja lähes kaikenikäisille ja -kuntoisille, joten pystymme tarjoamaan elämyksiä niin yritysten tyhy- ja virkistyspäiviin, koulujen luokkaretkiin, päiväkotien ulkoilupäiviin kuin polttari- ja synttäriporukoillekin. Suosittelemme ryhmille ennakkovarausta sähköpostilla info(at)zippy.fi tai puhelimella 0600-93456 (1,78 €/min + ppm).

 

Kuinka suuri ryhmä voi tulla seikkailupuisto Zippyyn? 

Seikkailemaan saapuvan ryhmän koko voi vaihdella 6-120 seikkailijan välillä.  Ryhmien kannattaa varata seikkailuun 1,5-3 tuntia ryhmän koon ja seikkailuinnon mukaisesti. Elämysten pariin voivat tulla isommatkin työporukat, sillä seikkailuradoille pääsee yhtä aikaisesti jopa 120 seikkailijaa, ja porrastetulla aikataulutuksella pystymme tarjoamaan elämyksiä useamman sadan hengen porukoille.

Esim. 50-300 henkilön ryhmille järjestämme seikkailu- ja ulkoilupäiviä, joissa seikkailujen lisäksi luontoelämysten pariin pääsee seikkailun ohella vaikkapa suunnistuksen, nordic walkingin ja frisbeegolfin myötä. Lisäksi Talin liikuntapuiston alueen muut toimijat tarjoavat liikunnallisia aktiviteetteja (sulkapallo, squash, tennis, keilaus, erilaiset jumpat, golf).

 

Millainen säävaraus seikkailussa on? 

Seikkailupuisto Zippyssä voi seikkailla lähes säässä kuin säässä. Seikkailuradat joudutaan sulkemaan ukkosen, myrskyn tai kovan tuulen takia. Seikkailemaan kannattaakin tulla säänmukaisessa varustuksessa – viime vuonna saimme superhyvää palautetta juuri sadepäivän seikkailijoilta, sillä puisto on usein tällöin lähes yksityiskäytössä:) Mikäli seikkailunne jää lyhyeksi sään takia (olette seikkailleet alle 1,5h), saatte vapaaliput puistoon kuluvalle seikkailukaudelle.

 

Osa ryhmästämme ei halua seikkailla, mitä kivaa he voisivat tehdä? 

Tsemppaus, valo- ja videokuvaus ja kaikenlainen kannustaminen maan kamaralta on ehdottoman sallittua.  Lisäksi voimme järjestää isommille ryhmille (10 hlö+) suunnistusta, nordic walking- ja frisbeegolf -tekniikkaopastusta ja harjoittelua. Talin liikuntapuiston alueen muut toimijat tarjoavat myös liikunnallisia aktiviteetteja (sulkapallo, squash, tennis, keilaus, erilaiset jumpat, golf).

 

Haluaisimme viettää yrityksen tyhy-päivää seikkailupuisto Zippyssä. Tarvitsemme ennen seikkailua luento- ja kokoustiloja. Mitä suosittelisitte?

Talin liikuntapuiston alueella on loistava mahdollisuus viettää tyhy- ja virkistyspäiviä.  Tiedustele luento- ja kokoustiloja suoraan Talihallilta tai Talin keilahallilta. Molemmat sijaitsevat aivan seikkailupuisto Zippyn vieressä.

 

Tarvitsemme saunatiloja seikkailun jälkeen. Onko puiston lähellä saunatiloja?

Kyllä. Viihtyisiä saunatiloja löytyy  Talihallilta ja Talin keilahallilta. Molemmat sijaitsevat aivan seikkailupuisto Zippyn vieressä. Tarkistathan saunatilojen aukioloajat ja varaustilanteen suoraan palvelun tarjoajalta.

 

Voiko Zippyyn tulla luokkaretkelle?

Ehdottomasti! Seikkailupuisto Zippyssä saa kokea hauskoja elämyksiä yhdessä luokkakavereiden kanssa upean luonnon ympäröimänä! Meille on myös helppo saapua vaikkapa  tilausbussilla, sillä puiston edessä on runsaasti paikoitustilaa. Kyselyt ja varaukset sähköpostilla info(at)zippy.fi tai puhelimella 0600-93456 (1,78 €/min + ppm).

 

Juhlimme lapsemme 10-vuotissyntymäpäiviä, ja juhliin saapuu 15 samanikäistä lasta. Monta valvojaa tarvitsemme?

Kaksi. 10-12 -vuotiaden seikkailua aikuiset valvovat maasta käsin. Mikäli seikkailijoissa on alle 10-vuotiaita, suosittelemme aikuista seikkailemaan radoilla yhdessä lasten kanssa. Yli 12-vuotiaat saavat huoltajan suostumuksella seikkailla myös kaveriporukalla.

 

Maksavatko valvojat lasten synttäriseikkailuissa? 

Eivät maksa.  Lastenmaassa valvojat kannustavat ja tarvittaessa avustavat pieniä seikkailijoita (max. 140 cm) maasta käsin. Alle 10-vuotiaiden (120+ cm) seikkailijoiden kanssa valvojat lähtevät mukaan seikkailuradoille. Veloituksetta synttäriporukan mukana seikkailuradoille pääsee 1 aikuinen/ 5 lasta (muut aikuiset hinnaston mukaisesti).  Huomaathan, että tämä etu koskee vain ennakkoon varattuja synttäriseikkailuja (etua ei voi saada kassalla)! 10-12 vuotiaita seikkailijoita aikuiset valvovat ja kannustavat maasta käsin, ja 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat juhlivat saavat seikkailla jo kaveriporukalla.

 

Voiko polttariporukat tulla seikkailemaan?

Totta kai. Ryhmien kannattaa varata seikkailuaika ennakkoon ja muistaa, että alkoholipitoisia juhlajuomia ei tule nauttia ennen seikkailua. Seikkailupuisto Zippyssä alkoholi-, tupakka- tai muiden päihdeaineiden käyttö radoilla, rata- ja lähtöalueilla on ehdottomasti kielletty. Meillä saa pitää hauskaa sporttisissa itsensä ylittämisen tunnelmissa!

 

Juhlimme polttareita. Saako päivän tähti seikkailla puistossa hupiasussa?

Useat hupailuasut sopivat seikkailuun. Tärkeintä on, ettei puku aiheuta tarttumisriskiä ja sankarin jalassa on hyvin jalassa pysyvät kengät . Tarkistamme puvun soveltuvuuden seikkailuun vielä harjoitusradalla. Meillä ovat seikkailleet puput, gorillat, vankikarkurit ja monet muut hauskat hahmot.

 

 

 

 

 

 

© Seikkailupuisto Zippy — info@zippy.fi — +358 46 920 0101 — Huopalahdentie 28, Helsinki — Rekisteriseloste
Suunnittelu ja kehitys: Sampsa Vainio