Ajankohtaista

LIIKUNTA + METSÄ + ILOINEN MEININKI = ZIPPYN SEIKKAILUKOULU

Seikkailupuisto Zippy haluaa seikkailukoululla innostaa ja kannustaa lapsia liikkumaan metsässä ja samalla tukea lasten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Zippyn seikkailukoulu on 8-11 -vuotiaille suunnattu neljän kerran kokonaisuus, jossa lapsi pääsee kokemaan metsässä liikkumisen riemua seikkailupedagogian ammattilaisten johdolla.

Seikkailu Zippyssä antaa mahdollisuuden saada hyödyt sekä luonnosta että liikunnasta. Metsässä liikkumisen tuomista hyvinvointivaikutuksista on laadittu useita tutkimuksia. Luonnossa liikkuminen mm.

  • parantaa fysiologista ja psykologista hyvinvointia
  • tukee painonhallintaa
  • kohottaa mielialaa
  • rentouttaa
  • parantaa elimistön puolustuskykyä
  • on tehokasta aivovoimistelua

Japanissa harrastetaan metsäkylpyjä metsän tuomien positiivisten terveysvaikutusten vuoksi – metsäkylvyistä odotetaankin länsimaihin seuraavaa hyvinvoinnin trendiä. Myös seikkailupuisto Zippyssä on huomattu, että seikkailijat todellakin rentoutuvat ja pääsevät flow -tilaan luonnossa liikkuessaan. Asiakkaat ovat toivoneet lapsille suunnattuja ohjattuja seikkailuja, jotta lapset lähtisivät useammin liikkumaan luonnon helmaan. Nyt olemme seikkailupedagogian ammattilaisten kanssa kehittäneet Zippyn seikkailukoulun vastaamaan asiakkaiden toiveisiin.

Zippyn seikkailukoulussa luonnossa liikkuminen on hauskaa, ja samalla vahvistuvat lapsen sosiaaliset taidot, luottamus omiin taitoihin, yhteistyötaidot ja motoriset taidot. Käytännössä seikkailukoulussa mm. harjoitellaan seikkailuradoilla etenemistä, tutustutaan erilaisiin etenemistapoihin ja keskitytään fyysisesti haastavien elementtien suoritustekniikoihin.  Lisäksi tutustutaan turvallisuusvarusteisiin ja turvallisen seikkailun elementteihin. Tärkeintä on, että lapset saisivat kipinän luonnossa liikkumiseen! Liikuntakipinällä on yhteiskunnallisestikin merkittävä vaikutus, sillä lapsena opittu liikunnallinen elämäntapa jatkuu usein aikuisuuteen asti.

Seikkailukoulun hinta on 79 € (4 x 2h), ja oppilaat saavat jäädä seikkailemaan veloituksetta ´koulupäivän´ päätteeksi. Seikkailukoulun suorittanut saa diplomin, jolla hän jatkossa saa tulla seikkailemaan ilman aikuista (huoltajan suostumuksella). Seikkailukouluun voi ilmoittautua info@zippy.fi tai Zippyn verkkokaupan kautta.

Lue lisää metsässä liikkumisen hyvinvointivaikutuksista:

YTHS
Talouselämä
Sitra
Yle
MTV

Lisätiedot Zippyn Seikkailukoulusta +358 44 5572788/ Heidi Mikkonen

© Seikkailupuisto Zippy — info@zippy.fi — +358 46 920 0101 — Huopalahdentie 28, Helsinki — Rekisteriseloste
Suunnittelu ja kehitys: Sampsa Vainio