Ajankohtaista

Kesätyö voi olla palkkapussin ja arvokkaan työkokemuksen lisäksi uusia ystäviä ja verkostoitumista.

Ystäviä kesätyöstä

Vietämme iltaa kuukausittain vuorotellen jonkun kotona”, kertovat ystävättäret Juliaana, Katri, Wilma ja Elina. Usein nuorten ystävyyssuhteet muodostuvat opiskelujen tai harrastusten kautta, mutta tämä ystäväporukka on löytänyt toisensa kesätyöpaikan kautta. 

 

Nuorten naisten ystävyys sai alkunsa vähän vahingossa, kun “yhtä työkaveria piinasi surkeiden sattumusten sarja ja haluttiin piristää sitä jollain tavalla.” Neljän naisen aikatauluun pikaisen piristysruiskeen järjestäminen työkaverille mahtui, ja siitä alkoikin matka ystävinä.  “Yhteisen illanvieton jälkeen huomattiin että ‘hitsi nää tyypit tässä ympärillä on mahtavia!’”, hehkuttaa Wilma

 

Tässä ystäväporukassa kaikilla on erilaiset kiinnostuksen kohteet, opiskelu- ja uratoiveet, elämäntilanteet ja harrastukset. Juliaana pohtiikin, että ainoa heitä yhdistävä asia on kausityö Seikkailupuisto Zippyssä, mutta pienen pohdinnan jälkeen Elina keksii, että: “me ollaan kaikki sporttisia, ja jollakin tavalla vähän ruokahifistelijöitä. Tapaamiset liittyvät usein tavalla tai toisella ruokaan”. Kokkailujen lisäksi ystävykset ovat käyneet keikoilla ja harrastamassa erilaisilla kokoonpanoilla, sillä kaikille sopivan yhteisen ajan löytäminen on haasteellista. Ystävykset ovat viikottain kyllä yhteydessä toisiinsa, mutta tapaamisissa “laatu korvaa määrän”.

 

Tämä nelikko tapaa myös muita Seikkailupuisto Zippyn kausityöntekijöitä säännöllisesti. “Huomenna tapaamme taas ensimmäisen kauden tiimin kanssa”, Juliaana kertoo selaillessaan kalenteria. Seikkailupuisto Zippyn perustaja Heidi Mikkonen arvioi, että kesätyöhön valitaan sopivan samanlaisia ja erilaisia tekijöitä. “Hakemuksia tulee tammi-helmikuun aikana yli 400, ja valintaprosessi tehdään huolellisesti, jotta saamme loistavan tiimin kasaan. Tavoite on, että kesällä töitä tehdä ammattitaitoisesti hymy huulilla, ja henkilökunnan osaamiset täydentävät toisiaan”. Töihin valikoituukin sporttisia, asiakaspalveluhenkisiä ja oma-aloitteisia henkilöitä. Silti yrittäjäkin on positiivisesti yllättynyt, että nuoret kausityöntekijät tapaavat edelleen vapaa-ajallaan säännöllisesti. 

 

Ystävyyssuhteita voi muodostua missä vaiheessa elämää tahansa, ja elämän iloissa ja suruissa ystävien merkitys korostuu. “On upeaa, että meidän työpaikan kautta moni löytää ystäviä! Nämä elämää rikastuttavat ystävyyssuhteet voivat jatkua läpi koko elämän”, iloitsee Mikkonen. Hän toivookin, että nuoret erilaisista elämäntilanteistaan ja arkisista kiireistään huolimatta muistavat vaalia ja hoitaa ystävyyssuhteitaan. Lisäksi  sillä “jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, jaettu suru vain puolet.” 

 

Toivon tulevan kesän Zippy-tiiimille paljon uusia, elämää rikastuttavia ystävyyssuhteita!

Heidi Mikkonen, yrittäjä

 

© Seikkailupuisto Zippy — info@zippy.fi — +358 46 920 0101 — Huopalahdentie 28, Helsinki — Rekisteriseloste
Suunnittelu ja kehitys: Sampsa Vainio